Idősek napi ünnepség

Önkormányzatunk idősek napi ünnepsége zajlott le november 29-én, pénteken, melyre 176 fő 65 év feletti fogadta el meghívásunkat. A rendezvény köszöntőkkel indult, majd az óvoda és az iskola színvonalas műsora következhetett. Ezután a Harangláb együttes szórakoztatta az időseket, majd megkezdődhetett a vacsora. Távozáskor minden kedves vendégünket egy kis karácsonyi csomaggal leptük meg. 🙂

A időseket köszöntő beszédem:

Tisztelt Ünneplők, Kedves Vendégeink!

Zalakomár Nagyközség Önkormányzata nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntök minden kedves időskorút mai rendezvényünkön. Ez a hatodik alkalom, hogy itt lehetek Önök között és együtt tölthetünk el egy kellemes délutánt.
Az idő múlása nem csak azt jelenti, hogy idősebbek leszünk, hanem azt is, hogy az életünk során egyre újabb és újabb események történnek velünk.
Az idő múlásával iskolákat végzünk el, felnővünk, családot alapítunk.
Az idő múlásával problémákat oldunk meg, dolgozunk.
Az idő múlásával sokszor szenvedünk, küszködünk, sírunk, örülünk, boldogok vagyunk, mosolygunk, nevetünk.
Az idő múlásával egyre több élettapasztalatra teszünk szert.
Az idő múlásával gyermekeink, unokáink, dédunokáink születnek.
Kedves Időseink! Önök Becsülettel és tisztességgel elvégezték a munkájukat, most a pihenés életszakaszában vannak. Rajtunk, fiatalokon van a sor, hogy dolgozzunk és elvégezzük a munkákat.
Azon munkálkodunk, hogy a település életében fontos feladatokat a lehető legjobb képességünk szerint végezzük el.
Az idősek tisztelete és szeretete azonban nem szorítkozhat évente egy napra. Önkormányzatunk az elmúlt öt évben igyekezett olyan ellátási formákat megalkotni, melyekkel az idős lakóinkat is támogatni tudjuk. Ennek egyik példája volt idei évben adott egyszeri 18 ezer forintos támogatásunk, melyet a jövőben nem csak megtartani, de emelni is szándékozunk. Még az idei évben javaslatot fogok tenni képviselő-testületünk számára, hogy következő évtől kezdődően nyújtsunk Önöknek téli egészségcsomagokat és hogy helybe hozzunk Önöknek az egészségügyi szűrővizsgálatokat, ide Zalakomárba.
Bízom benne, hogy képviselő-testületünk partner lesz abban, hogy a lehető legjobban segítsünk Önöknek.
Kívánok önöknek a mai délutánhoz jó szórakozást, az estebédhez jó étvágyat!

A rendezvényről készült képek a Zalakomári Művelődési Ház oldalán nézhetőek meg, ezen a linken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük