MTZ 820.4 traktorunk

Immár több, mint két éve vásároltuk azt az MTZ 820.4-es traktort, mely azóta szinte minden nap munkában van Zalakomár érdekében. 2015 évtől kezdődően, amikor felpörgettük a munkálatokat az önkormányzatnál, szükségünk volt egy olyan gépre, mely a két kisebb 320-as traktor helyett komolyabb feladatokat is el tud látni. A 2017-ben induló Mezőgazdasági START projektben volt az első lehetőség arra, hogy szert tegyünk egy nagyobb, jobb, hatékonyabb gépre.

Mivel a programban a traktor ára meghaladta az előre engedélyezhető mértéket, a vásárláshoz a Belügyminisztérium jóváhagyása volt szükséges.

Az egyeztetésen, melyen személyesen kellett meggyőznöm a minisztérium képviselőit, hogy miért is van szükségünk a gépre, több óra után sikerrel jártunk. A traktor, a pótkocsi, a homlokrakodó, az emelővilla, a rakodókanál és a hótoló megrendelhető volt a program indulásával, 2017. március 1-el, ráadásul 100%-ban pályázati pénzből. Ezt követően április 7-én be is futott a szerkezet, minden kellékével együtt.

A sok hónapnyi belefektetett rengeteg munka és idegeskedés meghozta a gyümölcsét, a gép valósággá vált.

Az azóta eltelt két év négy hónapban az MTZ nem sokat pihent, szinte nem volt olyan nap, hogy ne lett volna feladata. Legyen szó szántásról, fűnyírásról, szállításról vagy éppen hótolásról. Innentől fogva elfelejthettük a kézi lapátolást, a térkövek egyesével való felrakodását.

 

Az MTZ 820.4 és kellékei beváltották a hozzá fűzött reményeket és bízom benne, hogy még sokáig fogja szolgálni az önkormányzatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük