Jön a tavasz – Kezdődnek a térkövezések

Zalakomárban a járdák állapota mindenki számára ismert, azokat nem kell senkinek bemutatni. 2015. évben több helyen a településen ideiglenes javításokat végeztünk, annak érdekében, hogy elkerüljük a baleseteket.

Idei évben azonban már nem javítani fogjuk a járdákat, hanem felújítani!

Vágólap01
2016. évi Start program keretében az önkormányzat térkövezési akciót indított. 2016-évben biztosan elkészülnek az alábbi szakaszok:

  • Tavasz-Ifjúság u. vége között
  • Tavasz utca
  • Kossuth-Petőfi köz („pap dűlő”)
  • Rákóczi utca egyes szakaszai

Tavalyi évben a komárvárosi temetőbe lerakott Barabás Gránitkő beszerzésekor jó kapcsolat alakult ki az önkormányzat és a térkövet gyártó Barabás Téglakő Kft. között. Ennek a kapcsolatnak köszönhető, hogy a 100%-os magyar tulajdonban lévő cég, kiemelkedően jó minőségű térkövet szállít az önkormányzatnak, nagyon-nagyon kedvező áron. A gránitkő szépségéről és minőségéről meggyőződni elég csak kilátogatni a komárvárosi temetőbe.

20160224_0947412

 

A térkövezés

2015-ben már „belekóstoltunk” a térkő lerakásába, ami elsőre ránézésre egyszerű ügynek tűnhet, azonban ilyen sok m2-en dolgozni igazán nagy kihívás lesz. A térkövezéshez sokféle anyagra és eszközre van szükség.  Nem is maga a lerakás jelenthet problémát, hanem az ahhoz szükséges anyagok tárolása, helyszínre juttatása, valamint a régi járda eltávolítása/feltörése.

A lényeg, hogy az idei évben 15 fővel, egy egész éven át tartó program keretében elkezdjük Zalakomár járdáit felújítani! De, természetesen nem állunk meg itt, már tervezzük a jövő évi szakaszokat is.. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük