Év végi hajrá..

Néhány téma, melyek fontosak jelenleg:

Kommunális adó:

2014. évben kb. 1,5 millió forinttal több kommunális adó bevételhez jutott az önkormányzat, mint amit a Marcali és Térsége Közszolgáltató Kft.-nek kifizetett hulladék szállításért. Ez lehetőséget adott arra, hogy 2015. évben ezt az összeget kis mértékben kiegészítve mérsékeljük az adó összegét 20 ezer forintra. Véleményem szerint a lakosság teherbíró képessége a határához érkezett, valamint az önkormányzat egy felelős és takarékos gazdálkodással meg tudja teremteni a lehetőséget, hogy a szükséges összeg a rendelkezésre álljon.

Közvilágítás:

A Képviselő-testület döntött, hogy 2015.január 1-től a közvilágítás karbantartójának az EON-t és az EH-SZER Kft.-t választja. Ez azért jó hír, mert az utóbbi években folyamatos probléma merült fel a közvilágítás működésével kapcsolatban. Azt is tudni kell, hogy a Képviselő-testület 2014. december 15-i ülésén dönt arról, hogy a jelenleg 61 db kikapcsolt lámpatestet visszakapcsoltatja-e. Nekem meggyőződésem, hogy ezekre a lámpatestekre szükségünk van és vissza kell kapcsolnunk őket.

Tanfolyamok, közmunka

2014. december 1-én négy új program indult az Önkormányzatnál. Ebben kb. 70 fő vesz részt összesen. 15 fő szobaasszony képzésen, 15 fő karbantartó képzésen, 30 fő parkgondozó képzésen valamint 10 fő téli közmunkán dolgozik.

Szociális tűzifa

2014. december 2-án elkezdődött a szociális tűzifa kiosztása azokhoz a családokhoz akiknek a kérelmük már elbírálásra került. A nagy számban leadott kérelem miatt a feldolgozás és az elbírálás egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe, így kérem mindenki türelmét, aki beadta az igényét és még nem került elbírálásra. Mindenki értesítésre kerül a Szociális és Egészségügyi Bizottság döntéséről.

A 2015-ös évre vonatkozóan nagyon sok új ötlet/ötletem felmerült, amiről az év vége felé többet is fogok írni. Sokan keresnek Facebook-on vagy személyesen, aminek nagyon örülök és a továbbiakban is bíztatok mindenkit, hogy mondja el véleményét/ötletét a településsel kapcsolatban.

Egy kis érdekesség a végére. 🙂 A választások után nagyon sokan tettek látogatást az irodámban. Az alábbi képen éppen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselővel beszélgetek a település jövőjéről, amely során támogatásáról biztosította Zalakomárt.

10827958_698420086920454_4159732930764764506_o

2 hozzászólás

 1. Nagyon nagy probléma az Ady utcában lévő szennyvíz átemelő .Olyan borzasztó bűz van ,hogy ha vidéki jön a temetőbe ,felháboródik ,mi ez a förtelmes bűz .Én a 36 -ban lakom ,de a fürdőszobámban évente kell cserélni lefolyórácsot .Van bűzfogónk mégis elviselhetetlen a szag .Miért nem a túlsó oldalra ,vagyis nem lakot terűletre helyezték ?Szeretnénk ha egy kicsit cserélnének velünk és itt laknának .!Tisztelettel :Varga Lajosné és az Ady utca többi lakói .

  1. Kedves Erzsi néni!

   A hivatal évek óta ismeri a problémát. 2014. októberében írtunk utoljára egy levelet a Dél Zalai Vízügynek a gond miatt. Azóta egyszer átmosták az egész utca csatornáját, kitisztították az átemelőt. Tájékozódtam róla, hogy azóta sem jobb a helyzet. Fel fogjuk venni a a kapcsolatot a vízüggyel, hogy milyen más egyéb lehetőségek vannak. Amennyiben sikerül tájékoztatást kapnunk a vízügytől azt meg fogom osztani.

   Üdv,
   Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük