Első hetek

Kb. 2 hete írtam róla, hogy szeretnék néhány dolgot leírni a munkámmal kapcsolatban. Íme:

Az első néhány hétben sikeresen lezajlott az átadás-átvétel, melyet a Zalaegerszegi Kormányhivatal felügyelt, valamint az alakulóülés is megtörtént október 20-án hétfőn. Kisebb változás a hivatalon belül, hogy az irodát, melyben eddig a polgármester dolgozott, kénytelen voltam egy eddig nem használt, nagyobb irodára cserélni. Az új irodában, mely ugyan csak 4m2-el nagyobb, mégis kényelmesen leülhet a teljes képviselő-testület megbeszélést tartani. Erre az eddigi iroda nem volt alkalmas. Változás továbbá, hogy a szociális ügyek felköltöztek az emeletre.

Jó volt látni az elmúlt hetekben, hogy nagyon kevés olyan ügy van a hivatalban, amiről nem tudtam eddig. Persze minden napra van egy új kihívás egy új probléma, amit a lehető legjobb megoldással kell kezelni.

Elsőre röviden ennyi, folyt. köv. 😉

2 hozzászólás

 1. Tisztelt Polgármester Úr!Csak pár szó erejéig:-A Zalakomár községben 7(hét)élelmiszer üzlet működik.Mindegyiket legtávolabb 1000M-en belül minden egyes fogyasztó megtudja közelíteni.Ezen kívül három vendéglátóegység , húsbolt és pékség üzemel.Ha régies szóval élek,ön ellátó a község.Az élelmiszer egységek már régebben is sérelmezték a Jobb kenyér jelenlétét a községben.Mint élelmiszer ipari szakember,én sem szívesen látom ezen mozgó bolt jelenlétét,mivel szerintem teljesen felesleges !Minden egyes üzlet, egység a községbe adózik,de valahol nem értem a jobb kenyér értelmét!Hallomásból „tudom”a Jobb kenyér valamiképpen pénzbeli hozzájárulás árán van a községben.Igaz ez?Szőkedencsen ki is tiltották a Jobb kenyér kocsijait ,pedig csak egy boltjuk van.Evvel szemben itt ,tucatjaival vannak az utcán különböző árusító kocsik(a Jobb kenyéren kívül).Kiknek vannak engedélye árusítani?Megtudhatom?Köszönöm megtisztelő figyelmét és türelmét!Maradok tisztelettel,Szabó Zsolt .

  1. Kedves Zsolt!

   Köszönöm az észrevételt. A téma nem új, évről-évre visszatér a helyi vállalkozók részéről. Az előző években Varga Miklós polgármester úr is és én is körbejártam a témát. Mindketten közös álláspontot képviselünk/képviseltünk az ügyben.

   Az önkormányzatnak olyan komoly bevétele származik a közterület használati díjból, hogy ezt semmilyen helyi adó nem tudja kompenzálni, ha megszüntetnénk.

   Illetve lehetne kompenzálni, az építményadó megemelésével, aminek a helyi vállalkozók szintén nem örülnének, hiszen valószínűleg többet veszítenének, mint amit nyernek azzal, hogy nincs mozgóárus.

   Üdvözlettel,
   Csárdi Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük