Kábeltv-s bemutatkozás itt is :)

Kedves olvasók! Aki nem látta volna a mai bemutatkozást, az elolvashatja a vázlatot, amit kb. elmondtam.

Köszöntöm az itt megjelenteket és a kedves tévénézőket!
Tisztelt választópolgárok!
Kedves Zalakomáriak!

Engedjék meg, hogy röviden bemutatkozzam és beszéljek programomról, melyet a következő öt évben kívánok megvalósítani.
Csárdi Tamás vagyok, 1982-ben születtem. 2005-től, immár 9 éve dolgozom az önkormányzatnál, jelenleg, mint település-üzemeltető és informatikus köztisztviselő.
Munkám során több alkalommal bizonyítottam, hogy a felmerülő problémákat jól tudtam megoldani. Az önkormányzatnál eltöltött 9 év tapasztalatai alapján tudást és gyakorlatot szereztem, hogy megálljam a helyem a következő öt évben és Zalakomárt méltó módon képviselhessem.
A programom során igyekeztem olyan problémákra megoldást találni, amik a legtöbb embert érintik.
Teljes programom ismertetése helyett, mely már megjelent a hírmondó különszámában és egy része szórólapjaimon is, szeretnék azok közül néhány fontosat kiemelni:
– Közbiztonság: Statisztikailag ugyan javul a közbiztonság Zalakomárban, azonban sokan még mindig nem merik jelenteni, ha valami elkövetés történik a kárukra. Ezt a rendőrségi beszámolóban is láthattuk. Ezen változtatni kell és tudatosítani az emberekben, hogy ha kár éri őket, azt jelentsék a rendőrség vagy mezőőrség ill. a közterület felügyelet felé.
Az előttem szólók többen is megemlítették a kamerarenszer bővítését, azonban én annak átszervezését is szükségesnek tartom. Természetesen a kamerák számának növelése mellett.
-Munkahelyteremtés: Zalakomárban ez fontos téma, hiszen sok a munkanélküli. Azaz már nem munkanélküli, hanem a közfoglalkoztatott, akik a különböző közmunka programokban vesznek részt. A közmunka program jó egy bizonyos létszámig, azonban több 100 embernek az önkormányzat hosszú távon egyre nehezebben ad munkát.
A település következő vezetésének azon kell dolgoznia, hogy a közfoglalkoztatottak egy részének találjon olyan munkát, melyet folyamatosan tudnak végezni. Ehhez cégeket kell idecsábítani a településre, akár helyi iparűzési adó kedvezmény vagy építményadó kedvezmény árán is.
Természetesen a közmunkát is folytatnunk kell. Az elmúlt néhány hónapban több száz startmunka programra kerestem rá az interneten, hogy máshol mit és hogyan csinálnak a közfoglalkoztatottak. Bátran mondhatom, hogy vannak még olyan munkák, ahol hatékonyan lehet alkalmazni közmunkásokat.
-Pályázatok: a szórólapjaimon és az újságban is megjelent néhány mondat a pályázatokról. 2014 és 2020 között az Európai Unió 12 ezer milliárd forintot juttat Magyarországnak. Emellett a múlt héten a kormány azt is kijelentette, hogy állja az önrészt ezekhez a pályázatokhoz, hogy ne történhessen meg, hogy az önkormányzatok újra eladósodjanak. Nem kívánom egy újabb adósságkonszolidációba terelni az önkormányzatot, ami során az államnak kelljen átvállalnia az adósságot. 2012.év végén az állam 51.432.892.- ft hitelt kellett hogy kifizessen, mely Zalakomár akkori adóssága volt.
Ahhoz tehát, hogy Zalakomár fejlődhessen, mindent el kell követnünk, hogy a létező legtöbb pályázaton elinduljunk és azok sikeresek legyenek.
Ezekkel a tervekkel, és amik az újságban megjelentek, úgy érzem, hogy egy olyan programot tettem le az asztalra, mely megnyugvásra adhat okot minden választópolgár számára. Ezt a programot a későbbiekben szeretném társadalmi konzultációra is bocsátani, megkérdezni a zalakomáriakat, hogy mik azok a legégetőbb problémák, amiket adott esetben még kezelni kell.
A fejlesztéseket a fenntarthatóság jegyében kell kezelni. Ami nem kifizetődő és eladósítja az önkormányzatot, arra nemet kell mondani.
Nagyon szeretném, ha Zalakomárban jobb lenne élni. Egy gondoskodóbb, tisztességesebb települést szeretnék körvonalazni, menedzselni, melyhez kérem a választópolgárok szavazatát és bizalmát.
Nem fogom elfelejteni, hogy a Polgármester és a testület kiért dolgozik. Ez egy nagyon fontos üzenet úgy gondolom. Mi vagyunk a lakosságért és nem fordítva.
Nagy vonalakban ennyit szerettem volna elmondani. A szórólapom minden zalakomári háztartásba eljutott, melyet személyesen kézbesítettem. Az emberekkel beszélgetve, kíváncsi voltam azok véleményére, hiszen csak akkor tudunk egy minőségi programot készíteni, hogyha első kézből tudjuk, hogy mik a problémák. Ezt a későbbiekben is alkalmazni kívánom: sokat kommunikálni, az emberek között lenni és beszélni, érteni a problémáikat. Az önkormányzat részéről is több kommunikáció várható, a Komári Hírmondónak a falu életéről is szólnia kell.
Amennyiben a kedves választópolgároknak kérdése merülne fel személyemmel, programommal, terveimmel kapcsolatban, kérem önöket, hogy jöjjenek el október 8-án szerdán 18 óra 30-ra a művelődési házba választási fórumomra, melyen egy kötetlen beszélgetés során felteheti azokat.
Köszönöm, hogy meghallgattak, további szép estét.