Zalakomári Művelődési Ház csoportjainak támogatása

Településünkön több művészeti csoport működik a Művelődési Házban, akik egyrészt a saját szórakozásukra, másrészt azért dolgoznak, hogy Zalakomár jó hírét vigyék a nagyvilágba.

A sportkör mellett (akik idei évben is kitettek magukért) a csoportok azok, akik képviselik a települést. Nemcsak fellépői a helyi rendezvényeknek, hanem a lebonyolításból is kiveszik részüket. Állandó résztvevői a környező települések falunapjain és a kistérség programjain. A vendégfellépések alkalma lehetővé tette, hogy a települések között is jó kapcsolat jöhessen létre.

A helyi csoportok működése a településnek is érdeke. Azok fenntartásához az önkormányzatnak is hozzá kell járulnia. A hozzájárulás, nem anyagi formában, most is rendelkezésre áll, hiszen a csoportok térítésmentesen használhatják a Művelődési Házat, valamint az önkormányzat kisbuszát, ami a rendezvények helyszíneire segít eljutni. Ezek mellett, az IKSZT programok közül a ‘közösségi folyamatok generálása’ is a csoportokat segíti.

Azonban ezeknek a közösségeknek egyéb más kiadásaik is vannak. Készíttetni kell fellépőruhát, venni kell cipőt, hangszert, kiegészítőket..stb., ami jelentős kiadás is lehet. 2014. évben a csoportok a mai napig nem kaptak anyagi támogatást.

Polgármesteri programom része, hogy a Művelődési Ház csoportjai 2015. évtől évente kapjanak anyagi támogatást.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük